Image
Papirøen.
Papirøen. Bild: COBE

NCC utvecklar ny stadsdel i Köpenhamn

Bygg/Arkitektur NCC ska utveckla en ny attraktiv stadsdel med bostäder, hotell, butiker och restauranger på ön Papirøen i centrala Köpenhamn åt utvecklingsföretaget CØ P/S. Ordern uppgår till 1,7 miljarder kronor.
Publicerad den 16 Oktober 2019

– Projektet är ett av våra mest mångfasetterade uppdrag hittills. Vi utnyttjar verkligen vår kompetens och innovationskraft inom grundläggning, stommar och konstruktion, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building Nordics i Danmark.

Christiansholm på Papirøen är det sista kajområdet som ännu inte har utvecklats i Köpenhamns inre hamn. Här hade under många år Danske Presses Fællesindkøb sitt lager för tidningspapper. Nu får området nytt liv med ett unikt projekt som täcker in hela ön och omfattar bostadsrätter, hyresrätter, ett hotell och en saluhall för butiker, kaféer och restauranger.
– Vi har mycket stora förväntningar på vad Christiansholm kan bidra med tack vare sitt helt unika läge. Vi vill att projektet ska bli till glädje och nytta för både christianshavnborna, de framtida invånarna och hela Köpenhamn, säger Klaus Kastbjerg, administrativ chef på Unionkul Ejendomme, för utvecklingsföretaget CØ P/S räkning.

NCC har i projekteringen bl.a. bidragit till att lösa den logistiska utmaningen med att upprätta en byggarbetsplats på en ö mitt i staden och förverkliga idén om en okonventionell fasad bestående av betong och tegel, som påminner om Papirøens industriella förflutna och de gamla packhusen längs hamninloppet.

Tillsammans med byggherren ska NCC nu utforma detaljerna i projektet för att få bygglov. Byggstart är 2020 och projektet väntas vara klart 2024. Avtalet är villkorat av bygglovet. Bakom utvecklingsföretaget CØ P/S står Danica Ejendomsselskab (50 %), Unionkul Ejendomme (37,5 %) och Nordkranen (12,5 %).

Ordern förväntas registreras i det andra kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Nordics.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige