Image
Fredriksberg D.
Fredriksberg D. Bild: NCC

NCC storsäljer finländskt kontorsprojekt

Transaktioner NCC säljer kontorsprojektet Fredriksberg D i Helsingfors till en fond förvaltad av Abrdn. Fredriksberg D är den fjärde fasen av NCC:s fastighetsutvecklingsprojekt i området Konepaja i centrala Helsingfors.
Publicerad den 20 December 2021

Affären genomförs som en bolagsförsäljning och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 770 miljoner kronor. Tillträdet och erläggande av köpeskilling förväntas resultera i en positiv resultateffekt i det tredje kvartalet 2022.
– I Fredriksberg har vi utvecklat ett unikt kontorsprojekt med modern, hållbar design, sociala ytor och med ett attraktivt tjänsteutbud. Fredriksberg är en levande mötesplats i Helsingfors och vi är mycket stolta över resultatet av detta utvecklingsprojekt, som de nya ägarna nu tar över, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef, NCC Property Development.

Fredriksberg D omfattar 8 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Vid försäljningstillfället uppgick uthyrningsgraden till 98 procent, NCC tillhandahåller sedvanliga hyresgarantier från och med överlåtelsedagen. Bland hyresgästerna finns bland annat det finska medieföretaget MTV.
– Vi är väldigt glada över att ha förvärvat en toppmodern fastighet i ett av Helsingfors mest snabbväxande områden. NCC har gjort ett fantastiskt arbete med att skapa ett framstående kontorskvarter i Fredriksbergsområdet som lever upp till de strikta ESG-mål som hjälper fonden att nå våra rigorösa hållbarhetsmål, säger Henry Bispinck, fondchef, Abrdn.

NCC har utvecklat kontorsprojektet Fredriksberg i fyra etapper där de tre första byggnaderna redan är färdigställda och sålda. Fredriksberg D beräknas stå färdigt sommaren 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige