Image

NCC startar ny affärsenhet

Bolag NCC Construction Sverige startar en ny affärsenhet som ska utveckla och sälja industriellt producerade bostäder.
Publicerad den 27 Maj 2011

Den 1 juli bildas affärsenheten där NCC Construction Sverige samlar all utveckling, design, inköp och försäljning av industriellt producerade bostäder.

Enligt Tomas Carlsson, affärsområdeschef för NCC Construction Sverige, öppnar satsningen upp för ett ökat bostadsbyggande.

- Vi vet att det finns ett stort behov för investerare och bostadsbolag att hitta attraktiva bostadsprodukter för normalinkomsttagare. Nu kan vi ta fram bostäder som både lockar investerarna och dem som ska bo i lägenheterna och husen.

Grunden i satsningen är smarta byggsystem ur vilket ett antal olika bostadstyper kan skapas. NCC har redan börjat producera tvåplanshus med tvåor, treor och fyror.

- Vi har redan sålt 300 bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, som är baserade på byggsystemet P303. Vi kommer att utveckla det vidare och ta fram nya hustyper allt eftersom, säger Anders Björnek, nuvarade regionchef NCC Construction Sverige region väst, som blir chef för den nya affärsenheten.

Redan idag tillverkar NCC bostäder med en energiförbrukning under 60 kWh och en garanterad byggtid på fem månader. Och husen säljs alltid till fast pris.

- För 11 995 kronor per kvadratmeter får man en bostad med en energiförbrukning under 60 kWh och kort byggtid. Till det priset är bostäderna utrustade med parkettgolv, helkaklade badrum och en attraktiv arkitektur med mycket ljusinsläpp, säger Anders Björnek.

Affärsenheten kommer att lokaliseras till Göteborg varifrån all produktutveckling och inköp kommer att skötas. Bostäderna ska säljas och produceras i nära samverkan med den ordinarie entreprenadverksamheten. Satsningen innebär att bostäderna produceras i en industriell process på arbetsplatsen av ett litet antal personer och medför således inte några större investeringar i egna produktionsanläggningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige