Image

NCC säljer kontorsprojekt i Oslo

Transaktioner NCC säljer kontorsprojektet Lysaker Polaris i Oslo till Storebrand Eiendom AS. Affären genomförs som bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om drygt 820 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Februari 2015

– Lysaker Polaris ligger nära E18 och kommer att ha ett mycket bra och synligt läge med en spännande arkitektur. Med en långsiktig och stabil hyresgäst som Technip, har Lysaker Polaris visat sig vara ett mycket attraktivt projekt för investerarna, säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Projektet ligger i Lysaker som är ett väletablerat kontorsområde i Oslo. Infrastrukturen i området är utmärkt och det är gångavstånd till Lysaker Station och tunnelbana, bussar samt expresståg till flygplatsen.

Projektet omfattar en uthyrningsbar yta på 19 783 kvadratmeter med garage och är uthyrt i sin helhet till Technip Norge AS, en global leverantör till olje- och gasindustrin.

Samtliga kommersiella fastigheter NCC utvecklar klarar höga miljökrav. Sedan 2010 miljöcertifieras alla projekt enligt det oberoende systemet Breeam, som är världens mest använda miljöcertifieringssystem. Lysaker Polaris kommer att miljöcertifieras enligt Breeam, Very Good.

Affären genomförs som bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 820 miljoner kronor. Bygget pågår och ska vara färdigställt i juli 2015. Tillträde är planerat till den 15 juli 2015.

Försäljningen får en positiv resultatpåverkan i tredje kvartalet 2015 för affärsområdet NCC Property Development

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY