Image

NCC och Riksbyggen byggstartar radhus

BYGG NCC Boende och Riksbyggen byggstartar 22 radhus på Ön vid Limhamn i Malmö. Trots lågkonjunktur är intresset stort och över hälften av husen är redan sålda, därför har NCC och Riksbyggen beslutat att börja bygga. Husen placeras på Öns västra sida med utsikt över Öresund. Inflyttning beräknas ske från hösten 2010.
Publicerad den 22 April 2009

NCC Boende och Riksbyggen bygger radhusen nu eftersom efterfrågan varit bra från säljstart och ökat efter årsskiftet. Radhusen är början på ett längre samarbete mellan Riksbyggen och NCC som gemensamt kommer att bygga fler bostäder på Ön. Husen uppförs på öns västra sida och markarbetena har påbörjats. Byggstart beräknas ske under augusti i år.

– Det är roligt att kunna säga till våra kunder att vi drar igång. I dessa tider byggstartar vi ytterst få projekt och efterfrågan är avgörande. Detta blir även starten för vårt samarbete med NCC som uppför våra kommande bostadsprojekt på Ön, säger Håkan Samuelsson, regionchef på Riksbyggen.

– Vi har fått bra respons från kunderna. Många har berättat hur glada de är att det blir av. Radhusens unika läge på en ö lockar många, men arkitekturen, de vindskyddade altanerna och de soliga takterrasserna bidrar också till husens attraktionskraft, säger Henrik Lindén, regionchef på NCC Boende Syd.

Redan nu är 12 av de 22 radhusen sålda och flera av de resterande är bokade. Husen byggs i tre plan med en boyta på cirka 155 kvadratmeter och garage för två bilar. Med det nya radhusområdet knyts Öns olika bostadsområden ihop till en mer sammanhängande bebyggelse.

NCC har tidigare byggt fyra flerfamiljshus med drygt 200 bostadsrättslägenheter på Ön. Här finns även andra nya bostadsområden, samt utvecklad service och kommunikationer.

De första radhusen beräknas vara klara hösten 2010. Projektet sysselsätter cirka 25 NCC-anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige