Image

NCC inför internationellt miljösystem

MILJÖ NCC Property Development inför det internationella miljöklassningssystemet BREEAM i sin utveckling av kommersiella lokaler. Systemet, som utvecklats i Storbritannien har sedan 2008 en internationell standard och har hittills klassificerat 110 000 byggnader.
Publicerad den 25 Mars 2009

Byggnader påverkar miljön, både under uppförandet och under drifttiden. NCC:s uttalade ambition är att ta ansvar för att minimera den påverkan. BREEAM är ett system för miljöklassning och ett verktyg för att kunna utvärdera byggnadens miljöpåverkan. Systemet gör det möjligt att jämföra byggnaders miljöpåverkan mellan länder.

– NCC har skaffat sig en bred kunskap om vilka miljöklassificeringssystem som används på marknaden och vi kan tillhandahålla de system som våra kunder efterfrågar. För egenutvecklade kommersiella lokaler har vi valt att använda oss av BREEAM, för att det bygger på europeiska förutsättningar och därför är mest relevant för den marknad vi verkar på, säger Jonny Hellman miljöchef NCC Property Development.

BREEAM är utvecklat i Storbritannien under början av 90-talet och är nu anpassat till förutsättningarna i tolv länder i Europa. Hittills har 110 000 byggnader klassificerats enligt systemet, som är kostnadseffektivt och enkelt att använda. I Storbritannien har beslut fattats att alla kommande byggnader ska klassas enligt BREEAM. ICSC (International Council of Shopping Centers) har rekommenderat sina medlemmar att använda BREEAM.

NCC:s val att införa BREEAM innebär ytterligare ett steg i koncernens ambition att vara ledande i miljö- och energifrågor. NCC är sedan tidigare företagspartner i EU:s initiativ för minskad energianvändning i byggnader, GreenBuilding, och är även partner i GreenLight som skapar bra och energisnål belysning i kontor. NCC har certifierade assessorer för att miljöklassa en byggnad enligt BREEAM. Det kan användas parallellt med GreenBuilding. BREEAM står för Building Research Establishment Environmental Assessment Method.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige