Image
Fredriksberg.
Fredriksberg. Bild: SARC Architects

NCC hyr ut 6 000 kvadratmeter till MTV

Uthyrning Det finländska mediebolaget MTV har tecknat ett långt hyresavtal för cirka 6 000 kvadratmeter och flyttar sitt huvudkontor till Fredriksberg D, den fjärde och sista etappen i NCC:s utvecklingsprojekt i Helsingfors.
Publicerad den 13 Augusti 2020
Annons
Image

Fredriksberg ligger i Konepaja, ett område med en industri- och kulturmiljö av riksintresse i centrala Helsingfors.
– En ny typ av stadsmiljö växer fram i området och vi är glada att MTV kommer att vara i dess hjärta, nära människorna. Det är viktigt för oss att få med i byggprocessen de olika behov som våra medarbetare och andra målgrupper har samtidigt som vi ställer höga hållbarhetskrav och vi ser fram emot att tillsammans bygga ett nytt hem för företaget. Detta ska bli en unik mötesplats och en plats för nöje, upplevelser och nyheter, säger Johannes Leppänen, vd på MTV.
– Vi är mycket glada att MTV valde att förlägga sitt nya huvudkontor till ett av Helsingfors trendigaste och snabbast utvecklande stadsområden. MTV medför nytt liv och en kreativ stadskultur till området, till nytta för alla som arbetar i, bor i eller besöker området, säger Yirui Jiang, utvecklingschef vid NCC Property Development.
– Med starten av den fjärde och sista fasen av Fredriksberg-projektet lyfter NCC Konepaja-området. Vi har då utvecklat totalt 30 000 kvadratmeter kontors- och affärslokaler på ett hållbart sätt och skapat ett modernt stadsrum i centrala Helsingfors, säger Petri Bergström, chef för NCC Property Development Finland.

NCC utvecklar kontorsprojektet Fredriksberg i fyra etapper, där de första tre etapperna redan är färdigställda och sålda. Projektet siktar på att uppnå certifieringsnivå Excellent enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Byggstart för den sista etappen i projektet, Fredriksberg D, planeras ske under det tredje kvartalet 2020 och beräknas stå klart sommaren 2022. Med uthyrningen till MTV uppgår uthyrningsgraden till cirka 70 procent av uthyrningsbar yta. Entreprenaden utförs av NCC Building Nordics och orderregistreras under tredje kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY