Image

NCC får uppdrag värt 280 miljoner kronor

Bygg NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga hyresrätter och bostadsrätter i det nya området Norra Djurgårdsstaden. Uppdragsgivare för hyresrätterna är Familjebostäder och för bostadsrätterna Bo Entreprenad. Uppdraget orderregistreras under första kvartalet 2011 och är värt cirka 280 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Mars 2011

De 109 hyresrätterna och 69 bostadsrätterna ligger i samma kvarter, Gotska Sandön. Där kommer också en förskola och en samlingslokal att byggas.

- Det är spännande med både hyresrätter och bostadsrätter i samma projekt. Vi har alltså två kunder, som i sin tur har olika kundkategorier. Vi har jobbat med både Familjebostäder och Bo Entreprenad med gott resultat tidigare, så förutsättningarna är goda, säger Mats Hellberg, affärschef på NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

Norra Djurgårdsstaden är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. 10 000 bostäder och 30 000 arbetsplatser planeras totalt. NCC:s aktuella projekt startar i maj 2011 och beräknas vara klart i juni 2013.

- Vi har goda erfarenheter av NCC, så vi är nöjda med att ha tecknat avtal med dem igen, säger Per Eriksson, projektledare på Familjebostäder.

Kvarteret Gotska Sandön är ett av de första projekten i den nya stadsdelen.
- Norra Djurgården är ett av de hetaste områdena just nu. Det känns helt rätt att få vara med och utveckla det tillsammans med NCC, säger Michael Thunström, projektledare på Bo Entreprenad.

Projektet kommer sysselsätta ungefär 60 personer från NCC.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige