Image

NCC får uppdrag värt 100 miljoner kronor

BYGG NCC Construction Sverige bygger 15 000 kvadratmeter för en ny fabrik i Strömsnäsbruk i Markaryd, Småland. Uppdragsgivare Lechner är en av Europas ledande tillverkare av bänkskivor. Det är första etappen på en fabrik som ska bli cirka 45 000 kvadratmeter. Med en svensk etablering hoppas Lechner växa i Skandinavien och i Baltikum. Ordern är värd 100 miljoner kronor.
Publicerad den 26 April 2010

Lechner har cirka 550 anställda och skräddarsyr bänkskivor i laminat, massivträ, solid surface, sten och glas. Idag sker produktion och försäljning i södra Tyskland och Ungern. Försäljningskontor finns i England, men även i Strömsnäsbruk för kunder i Skandinavien.

- Vi har haft kontakt med Lechner sedan augusti 2008 då vi fick veta att de köpt mark utmed E4:an i Strömsnäsbruk, där de redan har ett försäljningskontor. Sedan dess har vi hjälpt dem att utveckla fabriksprojektet, säger Mats Hyl�©n, affärschef på NCC Construction, region Syd.

Den svenska produktionen omfattar till en början skivor i laminat, massivträ och solid surface. Så småningom ska fabriken även hantera material som sten och glas. Under tiden tillverkas de i Tyskland med daglig leverans till Strömsnäsbruk.

- Det finns ett stort behov av en leverantör med ett brett sortiment av olika bänkskivematerial i Skandinavien. Därför ser vi en möjlighet att växa här och även i Baltikum. NCC:s kunskap om svenska förhållanden har underlättat Lechners etablering av fabriken i Sverige, säger Lars Johansson, platschef för Lechner Sverige.

Den nya fabriken beräknas ge mellan 50-80 nya arbetstillfällen på orten.

NCC:s arbetet påbörjas i maj och första etappen beräknas vara klart juli 2011. Cirka 15 NCC-anställda sysselsätts i byggnadsarbetet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige