Image
Den nya Ahlsell-butiken byggs av NCC för Ahlsell, på uppdrag av Västerhuset.
Den nya Ahlsell-butiken byggs av NCC för Ahlsell, på uppdrag av Västerhuset. Bild: NCC

NCC bygger ny butik åt Ahlsell

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Västerhuset att bygga en ny butik till Ahlsell i Jönköping. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 80 miljoner kronor. Byggnaden har en total yta på cirka 4 500 kvadratmeter, byggstart planeras till fjärde kvartalet 2023 och bygget beräknas vara klart tredje kvartalet 2025.
Publicerad den 17 Oktober 2023

NCC ska bygga en ny butik och kontor till Ahlsell i Jönköping i nära anslutning till E4 och riksväg 40.

­– Västerhuset är glada att kunna fortsätta utveckla fastigheten Älghunden 1 ihop med starka partners som NCC och Ahlsell. Våra goda relationer och vårt långa samarbete med NCC har gjort att vi har kunnat ta fram en väldigt bra produkt till Ahlsell och vi ser fram mot att få sätta spaden i jorden, säger Björn Karlsson, vd på Västerhuset AB.

Byggnaden har en total yta på cirka 4 500 kvadratmeter och byggs för att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Fastigheten är med detta nybyggnadsprojekt fullt exploaterad.

­– Vi har ett gott samarbete med Västerhuset sedan länge och är tacksamma över förtroendet att få bygga Ahlsells nya butik i Jönköping. Det är otroligt värdefullt att arbeta i nära samarbete från tidig fas med både kund och slutanvändare som i det här projektet. Vi kan ta fram riktigt bra lösningar tillsammans, och NCC:s kompetens och erfarenheter kommer till sin fulla rätt, säger Andreas Saltin, affärschef på NCC Building Sweden i Jönköping.

Affären har ett ordervärde om 80 miljoner kronor som orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under fjärde kvartalet 2023. Byggstart planeras till fjärde kvartalet 2023 och beräknas vara klart tredje kvartalet 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige