Image

NCC bygger i Bromma

BYGG NCC Construction Sverige bygger hyreslägenheter i Åkeslund i Bromma. Lägenheterna, tvåor och fyror, placeras i två mindre punkthus som smälter in väl i den omgivande miljön. De uppförs utifrån Stockholms stads mål för produktion av hyresrätter. Uppdragsgivare är Stockholmshem AB och ordern är värd 33 miljoner kronor.
Publicerad den 10 September 2009

Under vecka 37 startar NCC bygget av Stockholmshems nya lägenheter i Åkeslund, på norra sidan av Gustav III:s väg, öster om gångvägen mellan Gustav III:s väg och Fredriklundsvägen.

- Det blir två punkthus i fyra våningar i murat brunt tegel som passar bra in i omgivande natur. Lägenheterna får en öppen planlösning och balkong eller uteplats, säger Tommie Guten, entreprenadchef på NCC Construction i Sverige, region Stockholm/Mälardalen.

Kön till Stockholm stads bostadsförmedling är lång och som ett led i det har Stockholmshems som mål att bygga drygt 600 hyreslägenheter per år i Stockholm till och med 2010. Av dem byggs 30 stycken i Åkeslund i Bromma.

NCC:s arbete påbörjas vecka 37 med bland annat sprängning av berg, vilket gör att möjligheten att parkera längs med Gustav III:s väg begränsas.

Arbetet beräknas vara klart i början av hösten 2010, och sysselsätter cirka tolv NCC-anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige