Image

Musikteaterhuset upphandlas på nytt

JURIDIK Länsrätten i Jönköpings län har godkänt en överklagan från Peab, gällande musikteaterhuset i Jönköping. Därmed avbryts den pågående upphandlingen och Landstinget går ut med en ny upphandling.
Publicerad den 14 Oktober 2008

Länsrätten kräver att Landstinget skulle göra en ny utvärdering där det vinnande anbudet från Skanska inte fanns med.

- Vi accepterade Länsrättens dom och har gjort utvärderingen. Tekniska delegationen konstaterade att inget av de två kvarvarande anbuden, från Peab och NCC, ligger inom projektets budgetram, säger Landstingets fastighetsdirektör Erik Pålsson.

Arbetet med den nya upphandlingen beräknas ta fyra till fem veckor. Alla byggföretag som tidigare lämnat anbud får vara med igen. Byggstarten, som var planerad till början av november, försenas 3-4 månader.

- Men det innebär inte att det blir dyrare att bygga huset. Landstingsfullmäktige har beslutat vad bygget får kosta och det finns inte utrymme för några merkostnader. Med tanke på det rådande konjunkturläget kan priset snarare bli lägre efter den nya upphandlingen, säger Erik Pålsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige