Image
Charlotte Axelsson.
Charlotte Axelsson. Bild: Kungsleden

Moody’s utvärderar förutsättningar för en uppgradering av Kungsledens kreditbetyg

Bolag Moody’s utvärderar förutsättningar för en uppgradering av Kungsledens kreditbetyg. Granskningen följer efter Castellums uppköpserbjudande som offentliggjordes den andra augusti avseende samtliga aktier i Kungsleden AB.
Publicerad den 5 Augusti 2021

Moody’s bedömer transaktionen som kreditpositiv för Kungsleden då det sammanslagna bolaget kommer att ha en tillgångsportfölj motsvarande 157 miljarder kronor och en stark finansiell position.

Moody’s bedömer att bolagens tillgångsportföljer med tydligt fokus på kontor i attraktiva lägen kommer att komplettera varandra väl och sannolikt bidra till operationella och finansiella synergier.

Moody’s bedömer också att det sammanslagna bolaget kommer att ha en solid finansiell profil och en ambition om att upprätthålla en Baa2 rating. Den nya koncernens tillgång till olika finansieringskällor anses också förbättras efter samgåendet vilket kan bidra positivt till möjligheten att utöka andelen tillgångar som inte är pantsatta i det sammanslagna bolaget.

– Kungsleden är som vi kunde konstatera senast vid vår halvårsrapportering ett välskött och kreditvärdigt fastighetsbolag med god intjäningsförmåga och mycket ljusa framtidsutsikter.

– Att Moody’s nu väljer att utvärdera Kungsledens kreditbetyg för en potentiell uppgradering med anledning av Castellums uppköpserbjudandet stärker bilden av att ett samgående skulle skapa ett finansiellt ännu starkare bolag, säger Kungsledens styrelseordförande Charlotte Axelsson.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige