Image

Mindre styrelse i skakat Ruric

Bolag En vecka efter grundaren Nils Nilssons död höll Ruric årsstämma i går. Styrelsen bantades och består nu av fyra personer.
Publicerad den 19 Maj 2011

Nils Nilssons död ska inte ha drabbat verksamheten i bolaget, som satsar på kontorsfastigheter i Sankt Petersburg.

- Inte nu längre. Hade det här inträffat för tre år sedan hade det varit en katastrof, säger Jens Engwall, Hemfosas vd, som också är styrelseledamot i Ruric, till Dagens Industri.

Stämman beslutade att styrelsen ska bestå av fyra ledamöter. Omval gjordes av Sten Olsson (ordförande), Jens Engwall och Mikael Stöhr, och nyval av Torsten Josephson.
Nils Nilsson hade meddelat att han inte skulle ställa upp för omval. Tom Dinkelspiel, som också hade varit med i styrelsen sedan starten hade avböjt omval.

I sitt anförande framhöll vd Craig Anderson att 2010 var ett år som präglats av återhämtning i den ryska ekonomin och flera stora framsteg i Rurics affärsverksamhet. Han framhöll även att framtiden ser ljusare ut nu än för ett år sedan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige