Image
Midroc köper strandnära fastighet i Ängelholm.
Midroc köper strandnära fastighet i Ängelholm. Bild: Victor Larsson

Midroc köper strandnära fastighet i Ängelholm

Transaktioner Midroc köper fastigheten Ängelholm Klitterbyn 2. Den omfattar cirka 7 000 kvadratmeter tomtmark med byggnader för hotell- och konferensverksamhet med namnet Klitterbyns Turist- & Konferenscenter.
Publicerad den 15 Augusti 2019

Fastigheten ligger i Ängelholms Havsbad, ett populärt område för boende och fritid. Midrocs plan är att utveckla nya attraktiva bostäder på platsen.
– Fastigheten har ett fantastiskt läge, med närhet till både havet och stadskärnan, säger Johan Svedström, affärschef i Midroc Properties. Här finns en fin möjlighet att utveckla nybyggda bostäder som anpassas till den omgivande bebyggelsen.

Säljare av fastigheten är Nackarps Förvaltnings AB. Företaget har sen tidigare planerat för en förändring av fastigheten, ett arbete som Midroc nu tar över. I samarbete med Ängelholms kommun vill Midroc ta fram en ny detaljplan för området, inriktad på bostadsbebyggelse.
– Efter 25 år lämnar vi över till Midroc, som vi känner kan förädla Klitterbyn 2 på bästa sätt. På uppdrag av Midroc kommer vi att förvalta byggnaderna ytterligare en tid, säger Christian och Sara Duran, f d ägare till Klitterbyn.

Planerna för fastigheten innebär att nuvarande byggnader rivs och lämnar plats för mindre flerbostadshus som utformas i harmoni med omgivande bebyggelse. Lägenhetsstorlekarna planeras variera från två till fyra rum och kök.
– Vi har i tidigare projekt i strandnära lägen upplevt att det finns ett stort intresse för lägenheter i bostadsrättsform. Med en kombination av hög bekvämlighet, orörd natur och närhet till staden är det ett boende som många drömmer om, säger Johan Svedström.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige