Image

Metro Arkitekter in i Sweco-koncernen

Bolag Från den 1 april ingår Metro Arkitekter i Sweco-koncernen som en del i Sweco Architects. Med byråns cirka 30 anställda blir man tillsammans drygt 650 medarbetare på 25 orter i Norden.
Publicerad den 13 Mars 2014

- Goda skäl för denna affär finns förstås. Metro Arkitekter har en bred palett och är engagerat i alla typer av uppdrag. Ett av våra starkaste områden är infrastruktur, där vi många gånger är engagerade i stora projekt. För att vara bättre rustade att åta oss stora uppdrag, som till exempel Västlänken i Göteborg, har vi sedan en tid känt ett behov att ingå i ett större sammanhang. Vi tror också att vi genom att ingå i en större koncern får bättre möjligheter att utveckla Metros potential, exempelvis genom att lättare få tillgång till en större geografisk marknad. Vi kommer också kunna erbjuda våra kunder en bredare kompetens inom fler områden. Sweco värnar Metros varumärke och 1- 2 år framåt sker ingen dramatisk förändring. Vi fortsätter att heta Metro Arkitekter, med tillägget ”En del av Sweco-koncernen”. Alla nyckelpersoner och övrig personal finns kvar som tidigare. Och vi sitter kvar i våra lokaler i både Malmö och Göteborg. Det är min övertygelse att Metro kommer erbjuda såväl nuvarande som framtida kunder en både bättre och bredare produkt, genom att ingå i Sweco-koncernen. Vår ambitionsnivå kommer att vara fortsatt hög. Och vi blir ännu effektivare, säger Claes R Janson, vd på Metro Arkitekter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige