Image

Maud Olofsson får kritik för ny lag

POLITIK Regeringen har fattat beslut om ett förslag till ny fjärrvärmelag. Organisationen Fastighetsägarna anser att den har stora brister.
Publicerad den 26 Februari 2008

- Maud Olofsson verkar helt ha missat att fjärrvärmebolagen har en monopolställning på de orter där de är verksamma och att kunderna i många fall inte har några andra uppvärmningsalternativ. Det finns alltså ingen fungerande marknad på fjärrvärmesidan, säger Emma Henriksson, utredningschef på Fastighetsägarna Sverige.

Bristen på konkurrens har lett till att fjärrvärmepriset ökat kraftigt de senaste åren. Prisökningarna har legat långt över de allmänna prisökningarna i samhället. Det finns tydliga tecken på att leverantörerna utnyttjar sin dominerande ställning.

Från Fastighetsägarnas sida har man länge krävt mer kraftfulla tag än vad som nu kommer att föreslås i regeringens proposition.

- Vi har bland annat krävt möjlighet till statlig prövning av fjärrvärmepriserna. Men så blir det uppenbarligen inte. Den Fjärrvärmenämnd som regeringen vill skapa, ska bara ha en medlingsfunktion och inte pröva priser, säger Emma Henriksson. Regeringen har helt missat att problemet med fjärrvärmen är just priset.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige