Image

Många vill bygga Nya Karolinska

STADSUTVECKLING Det finns ett mycket stort intresse bland ledande europeiska investerare och byggbolag att finansiera, bygga och förvalta det nya universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna. Under fredagen kommer över 200 representanter för svenska och utländska företag till ett informationsmöte på Arlanda om OPS-upphandlingen.
Publicerad den 2 Oktober 2008

Informationsdagen på Arlanda, som arrangeras av Nya Karolinska Solna-förvaltningen, NKS, utgör den formella starten på Landstingets upphandlingsprocess. Marknadsaktörerna får då vid ett och samma tillfälle den första informationen om upphandlingsprocessen, en så kallad informationspromemoria som översiktligt presenterar projektet och den process som nu startar. Investerare och byggbolag från Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland och Frankrike är representerade.

- Det är förstås glädjande att vi fått så stort gensvar på vår inbjudan till informationsdagen. Många stora aktörer inom bank-, investerings- och byggsektorn är på plats. Nya Karolinska Solna ses som ett prestigeprojekt ute i Europa och det är många som vill vara med, säger Lennart Persson, förvaltningsdirektör för NKS.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige