Image

Målen för bostadsbyggandet nådda

BOSTäDER Stadshusalliansens bostadspolitiska målsättningar för mandatperioden 2006-2010 har nu nåtts. Den senaste statistiken visar att målen om 12 000 markanvisade, 15 000 påbörjade och 15 000 färdigställda lägenheter i allt väsentligt har uppfyllts.
Publicerad den 31 Mars 2010

- Det är ett styrketecken att vi trots global finanskris har lyckats nå våra målsättningar för bostadsbyggandet under mandatperioden. Vi tar ansvar för att säkra tillgången på nya bostäder och vill fortsätta i samma höga takt med minst 15 000 nya bostäder också under nästa mandatperiod, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

- Att vi markanvisar i en stabil takt bäddar för långsiktighet i utvecklandet av Stockholm. Nu går vi vidare med arbetet för att möta det fortsatt stora behovet av nya bostäder i Stockholm. Jag ser fram emot att leda det arbetet i exploateringsnämnden, säger bostadsbolags- och ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson (M), som i går av kommunfullmäktige valdes till ordförande i exploateringsnämnden.

Totalt har 12 089 lägenheter markanvisats, 14 951 påbörjats och 15 992 färdigställts mellan oktober 2006 och februari/mars 2010.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige