Image

Magnolia bygger i Helsingborg – säljer till Alecta

Transaktioner Magnolia Bostad ingår marköverlåtelseavtal med Helsingborgs kommun för byggnation av 287 hyreslägenheter på fastigheten Slagan 1. Samtidigt tecknar Magnolia avtal med Alecta om försäljning av hyresrätterna. Avtalet bygger på ett överenskommet fastighetsvärde vid färdigställande om 424 miljoner kronor. Marköverlåtelseavtalet förväntas vinna laga kraft inom fyra veckor, vilket är en förutsättning för affären.
Publicerad den 22 Juni 2015
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan. Magnolia bygger i Helsingborg och säljer till Alecta - Serneke har bygguppdraget. Bild: Radar arkitektur o planering
Magnolia bygger i Helsingborg och säljer till Alecta - Serneke har bygguppdraget.

Magnolia Bostads nyproduktion i Mariastaden i Helsingborg omfattar 287 hyresrätter, med en total boyta på drygt 12 500 kvadratmeter, samt drygt 500 kvadratmeter kommersiella lokaler. Husens arkitektur i kombination med väldisponerade och yteffektiva lägenheter blir ett viktigt tillskott i Mariastaden.

Bostäderna utvecklas med tydligt fokus på hållbarhet och energieffektivitet och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Genomgående slitstarka och kvalitativa material skapar bostäder som är långsiktigt hållbara för både fastighetsägare och boende. Serneke Bygg kommer att bygga bostäderna med beräknad första inflyttning under 2017.

- Nu stärker Magnolia Bostad närvaron i Helsingborg och vi är mycket tacksamma över det förtroende som kommunen återigen har gett oss. Samarbetet med Alecta ger projektet en långsiktig och stark ägare, vilket gynnar alla parter. I Serneke Bygg har vi hittat en kompetent totalentreprenör som säkerställer en god kvalitet på husen, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Projektvärdet för Serneke är cirka 237 miljoner kronor.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige