Image
Tamarinden.
Tamarinden. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia Bostad vinner markanvisningstävling i Örebro

Bygg/Arkitektur Markanvisningen avser del av fastigheten Almby 11:148, Örebro kommun, och omfattar cirka 10 000 kvadratmeter BTA. Magnolia Bostad planerar här att utveckla cirka 180 hyresrätter.
Publicerad den 15 Maj 2020

Fastigheten är belägen i Örebros nya smarta stadsdel Tamarinden, i Sörbyängen cirka 2,5 kilometer söder om Örebro centrum med närhet till universitet, skolor, mataffär, offentlig service samt natursköna omgivningar. Tamarinden blir en stadsdel som präglas av smarta lösningar. Visionen är att byggnaderna i Tamarinden ska kunna reducera, producera, lagra och dela energi på ett sätt som aldrig har gjorts tidigare.

Fastigheten har lagakraftvunnen detaljplan och produktionsstart beräknas ske under andra halvan av 2021 med inflyttning cirka två år senare.

Projektet kommer att utformas som flerbostadshus om fyra våningar i två kvarter samt ett undergrävt garage. Kvarteren får en design med en tydlig egen identitet som passar in i det övergripande gestaltningskonceptet för Tamarinden. Gårdsmiljöerna blir gröna och ska användas till sociala funktioner som vistelseytor, grillplatser och odling. Förslaget innehåller även ett genomtänkt mobilitetskoncept med visionen om att fler boende i Tamarinden cyklar och åker kollektivt och att färre tar bilen.

Det vinnande bidraget har utvecklats tillsammans med Sandell Sandberg Arkitekter och Paju Arkitektur och landskap.

— Vi är mycket glada över att få vara med i utvecklingen av den hållbara och smarta stadsdelen Tamarinden och ser fram emot ytterligare ett gott samarbete med Örebro kommun och övriga byggherrar. Kommunen har höga ambitioner vad gäller nytänkande och smarta lösningar för området vilket inspirerar. Vi ser detta som en stor möjlighet för oss att vara med att ta fram nya sätt att bygga, dela och samverka, säger Magnus Ericsson, Regionchef Mitt på Magnolia Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige