Image
Ett pilotprojekt visade att energikostnaderna med enkla åtgärder kunde minska med 13 procent.
Ett pilotprojekt visade att energikostnaderna med enkla åtgärder kunde minska med 13 procent. Bild: Logicenters

Logicenters och ÅF i klimatsatsning

Energi/miljö Tillsammans med ÅF har Logicenters inlett en satsning för att hjälpa kunder och samarbetspartners att bli mer energismarta. Ett nyligen avslutat pilotprojekt visade att kostnaderna kunde sänkas med 13 procent genom enkla åtgärder.
Publicerad den 24 Januari 2019

ÅF-Infrastructure har på uppdrag av Logicenters inlett ett projekt för att hjälpa företag att energieffektivisera och minska sin klimatpåverkan. I ett första pilotprojekt har en grundlig kartläggning av potentiella åtgärder inom energianvändning genomförts för en av Logicenters samarbetspartners. Resultatet visar att det finns såväl pengar som energi att spara.

Arbetets fokus har legat på att optimera verksamheten och anläggningen samt ta bort kostnader som inte skapar ett värde. Genom att optimera exempelvis belysning och ventilation kan ett företag sänka sin energianvändning utan att använda några större medel.

– Projektet innefattar även ett informationsarbete med de anställda i företaget. Att skapa en medvetenhet samt förändra attityder och inställning kring energianvändning är viktigt. Vi säkerställer också att maskiner och utrustning endast används när det verkligen behövs, säger Björn Rinde, energikonsult på ÅF-Infrastructure.

Arbetet visade att det finns stor sparpotential och genom enkla åtgärder kunde verksamheten i pilotprojektet sänka sina kostnader med hela 13 procent. Återbetalningstiden för kostnaden av utfört arbete skulle i detta fall betala sig på endast sex månader. Logicenters tror nu att efterfrågan på att energieffektivisera är stort bland företag. Målsättningen är att på sikt kunna erbjuda samtliga samarbetspartners ett liknande upplägg.

– Vi har ett ansvar som företag att vara med och bidra till en bättre miljö. Genom att erbjuda våra kunder ett kostnads- och klimateffektivt alternativ känner jag att vi blir en än mer attraktiv samarbetspartner. Det behöver inte innebära några större investeringar för att klimateffektivisera en verksamhet och potentialen att spara pengar är stor, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head of Logicenters.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Logicenters på Branschguiden

Logicenters is the leading developer and owner of modern logistics properties in prime locations in the Nordics with over one million square meters of space and a turnover of 50+ million euros. Over the last decade, we have been the most active developer of modern logistics properties with 20+ completed projects and 400.000+ sqm of space developed. Our leading position as a highly active and modern developer and owner of prime logistics has earned us the trust of a large majority of all the major logistics operators (3PLs) in the region, including Aditro, Bring, DHL, DSV, Itella and PostNord.
...

Läs mer om Logicenters på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige