Image
Logicenters köper av Skanska i Arlandastad.
Logicenters köper av Skanska i Arlandastad. Bild: Logicenters

Logicenters köper av Skanska i Arlandastad

Transaktioner Logicenters har skrivit ett nytt avtal med Skanska som avser utveckling och förvärv av en ny fastighet i Arlandastad. En modern logistikanläggning på 25 000 kvadratmeter ska uppföras och beräknas vara färdigställd första kvartalet 2020. Då flyttar hyresgästen Veddestagruppen in med koncernens alla fyra verksamheter.
Publicerad den 25 Februari 2019

Arlandastads närhet till internationell flygplats, Stockholm samt både E4 och E18 gör läget till en viktig knytpunkt för logistik och transporter. I samma område har Logicenters tidigare investerat i ytterligare en anläggning som nu är under utveckling.

– Arlandastad är ett av Sveriges bästa logistiklägen, vilket gör oss glada över att investera i ytterligare en anläggning här. Det ger oss möjligheten att erbjuda Veddestagruppen optimal placering av anläggningen såväl som specifikationer av modern standard, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.

– Vi är mycket glada över att tillsammans med Logicenters utveckla den andra etappen av vårt markinnehav i Arlandastad. Totalt utvecklar vi nu över 50 000 kvadratmeter lokalyta i ett mycket lyckat samarbete, säger Henrik Ahnström, Director Project Development på Skanska Fastigheter Göteborg AB.

Veddestagruppen består idag av dotterbolagen Veddesta Distribution, Veddesta Transport, Multi Logistik och Bemanningsstyrkan. Den nya anläggningen kommer att husera samtliga verksamheter och därmed möjliggöra för koncernen att öka sin lagerkapacitet med upp till 50 procent.

– Till följd av Veddestagruppens tillväxt behövde vi flytta till större lokaler och Logicenters kunde erbjuda oss den mest attraktiva lösningen för att tillgodose våra behov. Vi har sedan tidigare verksamhet i en av Logicenters fastigheter och de goda relationerna bidrog givetvis till att vi ville fortsätta ha dem som samarbetspartner, säger Jonas Eriksson, CEO på Veddestagruppen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige