Image

LINK arkitektur öppnar kontor i Strömstad

BOLAG LINK arkitektur expanderar och öppnar ett nytt kontor i Strömstad. Det nya kontoret utgörs av Kustlinje Arkitekter, som tidigare tillhört norska LINK Signatur men som nu införlivas i den svenska verksamheten inom LINK. Genom etableringen i Strömstad räknar LINK arkitektur med att förstärka sin närvaro på västkusten och öka kundstocken i den starka handelsregionen mellan Sverige och Norge.
Publicerad den 11 Februari 2009

- Att införliva Kustlinje Arkitekters verksamhet i LINK arkitektur är strategiskt viktigt för oss ur många aspekter. Det nya arkitektkontoret kommer att stärka vårt tjänsteutbud inom stadsplanering och offentliga miljöer. Dessutom tillhör Strömstad en stark tillväxtregion på grund av gränshandeln mellan Sverige och Norge, och detta är förstås ett utmärkt geografiskt läge för oss. Det nya kontoret innebär också att vi kommer närmare LINK i Norge rent fysiskt, säger Linda Marend, vd på LINK arkitektur.

Övergången till LINK arkitektur innebär en möjlighet till större uppdrag och större trygghet för tidigare Kustlinje Arkitekter.

– Vi kommer ännu närmare den svenska marknaden genom att tillhöra LINK arkitektur, och får dessutom tillgång till all kompetens som finns hos LINK i Sverige. En av de möjligheter vi nu ser är uppbyggandet av en renodlad planavdelning i Strömstad under året, med minst två nyanställningar i anslutning till detta. I och med en sådan satsning kan vi genomföra både detaljplaner och översiktsplaner för våra kunder, säger Mats Lundgren, arkitekt och grundare av Kustlinje Arkitekter.

Pågående projekt för LINK arkitekturs nya kontor är en ombyggnation av Strömstads stadshus, byggd 1917 i jugendstil, samt en påbyggnad av 50 rum på Laholmen Hotell och en landskapsplanering för dess parkområde. Dessutom pågår ett projekt gällande nybyggnation av gymnasieskola i Lysekil.

Kustlinje Arkitekter AB startades 1992 av Mats Lundgren och Michael Foberg. Under hösten 1997 såldes bolaget till norska Geas AS, som i sin tur förvärvades av Multiconsult AS år 2000. Under 2008 samordnade WSP Sverige, Multiconsult och LINK signatur sina krafter och bildade ett av nordens största arkitektföretag.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige