Image

Lidls gröna butik i Växjö finalist till Breeam Awards

Handel Lidl Sveriges nyaste och grönaste butik är en av finalisterna i Breeam Awards 2017. I internationell konkurrens har Lidls butik tagit sig till topp fem av alla nya retailbyggnader som utvärderats av det internationella miljöcertifieringssystemet.
Publicerad den 24 Januari 2017
Lidls gröna butik i Växjö finalist till Breeam Awards. Bild: Lidl
Lidls gröna butik i Växjö finalist till Breeam Awards.

– Vi på Lidl Sverige är oerhört glada och stolta över att vår nya butik i Växjö är en av finalisterna. Det är ett kvitto på att vårt målmedvetna arbete med hållbara butikslösningar gett resultat. Ekozoner, solceller, laddstolpar för gratis laddning av kunders elbilar och elcyklar samt reseinformationstavla i butiken är några konkreta exempel. Butiken representerar dessutom vårt helt nya butikskoncept med starkt fokus på en förhöjd kundupplevelse och helt moderniserade personalutrymmen, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

Breeam Awards galan äger rum den 7 mars i London. Övriga nominerade i kategorin nya retailbyggnader är bidrag från Kina, Storbritannien och Spanien.

– På Lidl Sverige har vi höga ambitioner och vill vara branschledande inom hållbarhet. Vår gröna butik har väckt uppmärksamhet för sin hållbara profil i Sverige och det är glädjande att vi även i internationell konkurrens står oss starka, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter utmaningar under pandemin: Skanska börjar se ljuset i tunneln

Bolag Skanskas vd Anders Danielsson om prestationen under årets andra kvartal, stundande utmaningar, och det stora intresset från investerarmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY