Image

Lägre förvaltningsresultat från Dagon

Bolag Dagon redovisar nära på ett nollresultat efter skatt – 0,1 miljoner kronor (1,8) – för årets andra kvartal. Förvaltningsresultatet minskade från 43,6 miljoner kronor till 23 miljoner kronor till följd av höjda räntor och kortsiktigt ökade administrativa kostnader till följd av den senaste tidens omorganisation.
Publicerad den 12 Augusti 2011
Per Johansson. Bild: Dagon. Bild: Dagon
Per Johansson. Bild: Dagon.

Fastighetsintäkterna för kvartalet uppgick till 135,9 miljoner kronor (135,0) och driftöverskottet uppgick till 83,7 miljoner kronor (83,4).

För halvåret landade nettoresultatet på 29,1 miljoner kronor (3,6), motsvarande 1,23 kronor per aktie (0,17).

- Under första halvan av 2011 har vi haft uthyrning i fokus och konsoliderat bolaget, något som vi kommer att fortsätta med under resten av året, säger vd Per Johansson, som nu lämnar sin första kvartalsrapport som vd för Dagon.

- Nettouthyrningen för andra kvartalet är positiv och totalt för det första halvåret har vi en nettouthyrning på + 11,3 miljoner kronor. Det är självklart glädjande att vårt ökade fokus på uthyrningen ger resultat.

- Ytterligare steg har tagits inom projektutveckling då försäljningen av Hem 365 i Helsingborg har startat under sommaren. Första etappen består av 53 lägenheter i en skyskrapa med fantastisk utsikt och lägenheter utöver det vanliga. Byggnationen av första etappen i Eslöv som vi startade under våren fortskrider enligt plan.

- En viktig fråga som vi lägger mycket arbete på är energiförbrukningen. Energianvändningen är vår enskilt största miljöpåverkan och vi går igenom samtliga fastigheter och genomför förbättringar samt följer upp energiförbrukningen noggrant. Detta arbete leder till stora besparingar både för bolaget och för miljön.

- Den framtida utvecklingen av räntorna är i dagsläget högst osäker på grund av den turbulenta finansmarknaden. Eventuella ränteförändringar kan vi inte påverka i någon större utsträckning men de påverkar vårt förvaltningsresultat. Hyresmarknaden känns fortsatt positiv och vi får många förfrågningar på våra vakanta lokaler. Vi tittar på ett antal spännande affärer och hoppas att vi framöver kan genomföra både förvärv och försäljningar av fastigheter. Att vi ökar vårt driftöverskott är givetvis glädjande och det är där våra medarbetares engagemang får störst genomslag. Jag bedömer att vårt engagemang och ökade fokus på att öka uthyrningsgraden tillsammans med förbättringar på energiområdet kommer att ge oss en fortsatt positiv utveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Max koncernchef Richard Bergfors: Nu trycker vi ännu mer på gasen

Bolag Max öppnar en ny restaurang på Hisingen i Göteborg. Hamburgerkedjan har därmed 131 restauranger i hela landet. Företagets koncernchef Richard Bergfors berättar för Fastighetssverige hur expansionsplanerna ser ut framåt. På de här platserna söker de lägen och så här många restauranger ska de öppna: "Sett ett visst ökat utbud av lokaler".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY