Image

Lago: ”Sänk byggmomsen”

Sverige HSB:s ordförande Anders Lago är kritisk till både regeringen och sina tidigare partikamrater i (S). Han tycker att båda lägren gör för lite för att skapa nya bostäder.
Publicerad den 29 September 2011
Anders Lago. Bild: Joakim Serrander. Bild: Joakim Serrander
Anders Lago. Bild: Joakim Serrander.

- Att stimulera en upprustning och klimatanpassning av flerbostadshusen som Socialdemokraterna föreslår idag är ett steg i rätt riktning. Men jag är förvånad över att de politiska partierna inte gör mer för att få igång bostadsbyggandet i Sverige. Sänk byggmomsen istället, säger Anders Lago, ordförande, HSB Riksförbund i en kommentar till gårdagens budgetförslag från Socialdemokraterna.

Lago var tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Södertälje.

- Jag är förvånad över att inget av de hittills framlagda budgetförslagen, innehåller något om att öka bostadsbyggandet. Trots att alla pratar om en skriande bostadsbrist i storstäderna och på tillväxtorterna finns det hittills inga politiska initiativ för att rejält öka byggandet och det är jag besviken över, säger Lago.

Anders Lago anser att riksdagen borde halvera byggmomsen för att öka bostadsbyggandet, istället för regeringens satsning på sänkt restaurangmoms.

- Unga får allt svårare att hitta en bostad och från näringslivet kommer täta rapporter om att bostadsbristen nu är ett allvarligt hot mot tillväxten. Mot den bakgrunden borde våra politiker ta ordentliga initiativ för att öka byggandet. En halvering av byggmomsen motsvarar skattebortfallet från en sänkt restaurangmoms och är en mycket bättre åtgärd. HSB vill bygga mer om politikerna levererar bättre förutsättningar, säger Anders Lago.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY