Image
Anders Lago.
Anders Lago. Bild: HSB

Lago: Värre kris än för tio år sedan

Bostäder För första gången på tio år måste nu byggbolagen köpa tillbaka bostadsrätter, visar en undersökning som SVT har gjort.
Publicerad den 22 Februari 2019

HSB centralt tvingats köpa in 120 lägenheter för att rädda de bostadsrättsföreningar som annars skulle haft svårt att klara ekonomin.

– Det är en värre kris nu än för tio år sedan, säger HSB:s förbundsordförande Anders Lago till SVT.
– Det har varit ett otroligt utbud av lägenheter. Det har byggts mycket, och det ska jag också villigt erkänna, till höga priser. Både vi och andra har anledning att känna självkritik och att se till att pressa priserna för att få ned kostnaderna, säger Lago.

FAKTA: Så många bostadsrätter har företagen fått köpa tillbaka
• JM:181
• HSB: 120
• Riksbyggen: 59
• Peab: 30
• Veidekke: 30
Källa: SVT

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige