Image
Bild: Kungsleden

Kungsleden tecknar 21-årigt kontrakt

Uthyrning Kungsleden har förlängt hyreskontraktet med Västmanlands Läns Landstings Länsmuseum i Västerås med 21 år. Länsmuseet har utökat sina ytor med 1 300 kvadratmeter till 3 000. Kungsleden har också tecknat ett avtal med Cap Gemini ombyggda kontorslokaler om cirka 850 kvadratmeter i staden.
Publicerad den 17 Oktober 2012
Kungsleden har förlängt hyreskontraktet med Västmanlands Läns Landstings Länsmuseum i Västerås med 21 år. Bild: Kungsleden
Kungsleden har förlängt hyreskontraktet med Västmanlands Läns Landstings Länsmuseum i Västerås med 21 år. Bild: Kungsleden

- Västerås stad är aktiva i utvecklandet av staden vilket är positivt för oss som fastighetsägare. Efterfrågan på lokaler i Västerås växer och vi ser ett ökat intresse för våra lokaler. Genom vårt flexibla agerande och korta beslutsvägar kan vi tillgodose olika behov gällande storlek och lokaltyp, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

Kungsledens vakansgrad för fastighetsbeståndet i staden ligger på cirka 4,5 procent.
De två nytecknade kontrakten innebär en total nyuthyrning som uppgår till 15 miljoner kronor i årshyra under 2012.

Kungsleden förvaltar och förädlar 15 fastigheter i Västerås med en yta om cirka 503 000 kvadratmeter till ett totalt hyresvärde om cirka 475 miljoner kronor, där ABB är den största hyresgästen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige