Image

Kungsleden köper för 136 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Kungsleden AB gör tre separata förvärv av publika fastigheter i Borås, Karlskrona och Trelleborg. Den totala investeringskostnaden uppgår till 136 miljoner kronor och direktavkastningen beräknas till 7,2 procent.
Publicerad den 2 April 2008
Annons
Image

Fastigheten i Borås är till största del uthyrd till en friskola och resterande del hyrs i huvudsak av kommunen. I fastigheten i Karlskrona bedrivs äldreboende som förhyrs av Karlskrona kommun och landstinget i Blekinge. Fastigheten i Trelleborg är uthyrd till polisen.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 16 500 kvadratmeter. Det totala hyresvärdet uppgår till 14,2 miljoner kronor. Den genomsnittliga kontraktslängden är 10,6 år.

- Det känns väldigt positivt med ytterligare publika fastigheter som stärker vår ställning. Kontrakten ger oss en hög och stabil avkastning under många år framöver, säger Kungsledens vd Thomas Erséus i en kommentar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige