Image

Kungsleden köper av NLP för drygt en halv miljard

TRANSAKTIONER Kungsleden köper fem fastigheter för en köpeskilling om 525 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Säljare är norska NLP.
Publicerad den 14 Oktober 2009

Kungsleden sålde i juli 2008 motsvarande fastigheter till NLP för en nettoköpskilling om 600 miljoner kronor. I samband med affären ställde Kungsleden ut en revers som i dagsläget är på 386 miljoner kronor. I dagens köp omvandlas en lågavkastande revers till fastigheter med en betydligt högre avkastning.

Fastigheterna består av lager- och logistikfastigheter belägna i södra och mellersta Sverige. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 109 000 kvadratmeter och det totala hyresvärdet till drygt 48 miljoner kronor.

50 procent av hyresvärdet kommer från fastigheter i Mjölby där ÖoB är hyresgäst. Den genomsnittliga kvarvarande kontraktslängden för fastigheterna uppgår till 8,5 år.

Tillträde av fastigheterna sker den 2 november 2009.

- De här fastigheterna passar väl in i Kungsledens fastighetsportfölj med avseende på hög och stabil avkastning. Det är fastigheter vi känner väl med bra hyresgäster. Vi sålde förra året till ett bra pris och köper nu tillbaka till ett bra pris, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige