Image

Kulturbyggnader på Riddarholmen renoveras

BYGG Skanska har vunnit uppdraget att totalrenovera Regeringsrättens byggnader på Riddarholmen i Stockholm. Det rör sig om Sparrekska palatset som ursprungligen är uppfört 1630 och Kammarrättens hus som är byggt i början på 1800-talet. Nu väntar en varsam interiör och exteriör renovering för att modernisera husen till funktionella arbetslokaler.
Publicerad den 29 Januari 2010

Statens fastighetsverk äger fastigheterna.

- I det här projektet har vi att göra med ett stycke kulturhistoria och då är hantverksskicklighet och erfarenhet ytterst viktigt, säger Victor Verboog på Skanska.

Renoveringen är omfattande och arbetet måste anpassas till de kulturhistoriska lokalerna i allt från materialval till logistik, metoder och arbetssätt. Till exempel kommer en avancerad sprängteknik att användas när man ska ge plats åt nya teknikutrymmen under marknivå. Som mest kommer ett 70-tal personer arbeta med renoveringen som ska vara klar under hösten 2011.

Skanska har lång erfarenhet liknande renoveringsarbeten. Tidigare har bolaget bland annat byggt om Östra Stallet på Östermalm samt Birger Jarls torn och Wrangelska palatset, båda på Riddarholmen i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige