Image

Krisen fördjupas för Allokton

BOLAG Den finansiella krisen i Allokton fördjupas. I går meddelade bolaget att man upprättar en kontrollbalansräkning. Aktien föll kraftigt på börsen i går.
Publicerad den 2 Februari 2010

Alloktonaktien sjönk i går med tolv öre och landade på en krona jämnt. Som lägst handlades den för 0,95 kronor. Sedan årsskiftet har den sjunkit med 23 procent.

Allokton meddelade i går att man har beslutat att upprätta en kontrollbalansräkning för samtliga aktiebolag inom koncernen.

Bakgrunden är det preliminära utfallet av en extern värdering av koncernens fastighetsportfölj som gjorts med värdetidpunkt 2009-12-31 och som
presenterades för styrelsen vid ett styrelsemöte som avslutades 2010-01-31.

Den externa värderingen har vidare, förutom som ett underlag till årsbokslutet, varit ett led i arbetet med bolagets kapitalstruktur vilket har kommunicerats tidigare till marknaden.

Kontrollbalansräkningarna beräknas vara framställda och revisorsgranskade i samband med att bolaget lämnar sin bokslutskommuniké 2010-02-26.

"Det strategiska arbetet som kommunicerades till marknaden den 17 december 2009 fortsätter i övrigt som planerat och på ett fortsatt positivt vis", skriver Allokton i ett pressmeddelande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige