Image

Konstfackelev får stipendium av Vasakronan

TÄVLING För femte året i rad delar Vasakronan ut ett stipendium till Konstfackelever på magisternivå. 2009 års stipendium tilldelas Michel Bussein för examensarbetet "The nature manifesto".
Publicerad den 5 Juni 2009

Examensarbetet är en prototyp av en transparent stol där ett grenverk av pil eller bokabinda växer inuti stolen. När grenverket vuxit sig stabilt och kraftfullt plockas det fram ur plexi-glashöljet och kan användas som stol.

Genom sitt examensarbete vill Michael Bussein visa hur människan på ett lekfullt men samtidigt nyttoinriktat sätt kan återknyta kontakten med naturen.

- "The nature manifesto" har en intressant koppling till frågor kring boende och arbetsmiljöns utformning, vårt behov av gröna ytor och syresättning av luften vi andas. Arbetet är präglat av nytänkande och lekfullhet och är dessutom mycket visuellt tilltalande, konstaterar juryn i sitt utlåtande.

Juryn ser tydliga möjligheter för prototypen att utvecklas för offentlig miljö och användas i arbetet med att skapa hälsosamma och hållbara arbetsmiljöer.

Juryn för Vasakronan-stipendiet består av Ivar Björkman, rektor Konstfack, Ann Magnusson, konstkonsult samt Anders Möller, Svante Torell och Anna-Karin Franzén från Vasakronan.

Stipendiet delades ut i samband med Konstfacks våravslutning i går.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten avslår Oscar Properties rekonstruktionsansökan – överklagar till HD

Bolag Den 20 maj överklagade Oscar Properties tingsrättens beslut att neka bolaget rekonstruktion och nu har Svea hovrätt gjort sin bedömning i frågan – beslutet är att de avslår bolagets överklagan, det framgår av en handling från hovrätten som Fastighetssverige tagit del av. Oscar Properties har nu själva bekräftat att de överklagar beslutet till Högsta domstolen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige