Image

Kommuns fastighetsköp kan bryta mot lagen

JURIDIK Hultsfreds kommun vill köpa fastigheten Rock City. Men gör man det bryter man mot kommunallagen. Det menar en docent i fövaltningsrätt.
Publicerad den 25 September 2009

- Så vitt jag förstår köper kommunen en fastighet till överpris och det strider mot kommunallagen helt och hållet, säger Olle Nordin, docent i förvaltningsrätt i Uppsala till SR Kalmar.

I går berättade kommunen att man ville köpa Rock City i Hultsfred för 24 miljoner kronor.

- Utgångspunkten i kommunallagen är att tillgångarna som kommunen har ska användas till kommuninvånarnas bästa som barnomsorg till exempel. Att dela ut pengar på det här sättet är fullständigt otillåtet, säger Olle Nordin till SR Kalmar.

Kommunalrådet Kira Berg (S) tycker dock inte att det är något konstigt med affären.

- Den här affären gör vi via Hultsfreds kommunala industriaktiebolag. Det är ett bolag där vi säljer och köper fastigheter. Det här är inte första gången vi har gjort något sådant här inom kommunen, säger hon till SR Kalmar.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige