Image

Kommunen köper Umeå Arena – för en krona

TRANSAKTIONER Kommunstyrelsen i Umeå har beslutat att föreslå kommunfullmäktige att köpa tillbaka Umeå Arena, och att tillsätta samma styrelse för arenan som Umeå kommunföretag AB. - Vi vill inte riskera att stå utan ishall i Umeå, säger Lennart Holmlund (S), kommunstyrelsens ordförande.
Publicerad den 20 Augusti 2009

På grund avdålig ekonomi och överhängande risk för konkurs säljs Umeå Arena. Kommunstyrelsen vill ta över Arenabolagets aktier för en krona.

- Alternativen är att antingen låta bolaget gå i konkurs och då förlorar vi ishallen en tid, eller också tar vi över aktierna och förlorar lite pengar men har kvar ishallen. Så det bästa vägvalet i denna situationen är att ta över aktierna, säger Lennart Holmlund.

Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

Det slutliga beslutet tas av kommunfullmäktige den 31 augusti.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige