Image

Klövern köper för 100 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Klövern köper två fastigheter, i Kista och Västerås. Köpeskillingen blir sammanlagt 100 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Januari 2009

Fastigheten Knarrarnäs 3 i Kista har ett centralt och expansivt läge intill det som inom kort kommer att bli Jan Stenbecks Torg. Säljare är Diligentia. Fastigheten omfattar 7 100 kvadratmeter, huvudsakligen kontorsyta. Förvärvet kompletterar och förstärker Klöverns närvaro i området. Uthyrningsgraden uppgår till 80 procent.

Fastigheten i Västerås ligger alldeles intill järnvägsstationen, som håller på att utvecklas till ett modernt resecentrum. Det handlar om fastigheten Sigurd 7, som tillträds den 18 december 2009. Fastigheten gränsar till Klöverns fastighet Sigurd 3 och båda fastigheterna ligger vid övergången till järnvägen, mittemot stationsbyggnaden. Säljare är NCC. I dag omfattar fastigheten 3 200 kvadratmeter industri- och lagerlokaler samt 14 350 kvadratmeter byggrätt, vilket innebär en stor utvecklingspotential i centrala Västerås. Fastigheten är för närvarande vakant.

- Förvärven stärker vår närvaro i såväl Kista som Västerås, vilket ligger i linje med vår ambition om att kunna erbjuda nya och moderna arbetsmiljöer i bra kommunikationslägen, säger Klöverns vd Gustaf Hermelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige