Image

Klart: D Carnegie köper av Patrizia

Transaktioner Nu är det klart att D Carnegie köper tre fastigheter i Storstockholm, två i Jordbro och en i Vårberg, av det tyska fondbolaget Patrizia.
Publicerad den 16 April 2015
Ulf Nilsson. Bild: Nicklas Tollesson
Ulf Nilsson.

För några dagar sedan skrev vi att affären var på gång, och nu är den alltså klar.

Beståndet utgörs av 1 009 lägenheter och en uthyrbar yta om cirka 93 000 kvadratmeter. Största delen av beståndet gränsar mot D Carnegies existerande bostadsfastigheter i Jordbro.

Fastigheterna beräknas generera årliga hyresintäkter om 85 miljoner kronor.

– Det här är precis den typen av fastigheter D Carnegie & Co är intresserat av att köpa. Rätt läge, låga hyror, med en god potential till förädling och därmed ökat driftnetto, säger Ulf Nilsson, vd för D Carnegie & Co.

Säljare är Patrizia WohnInvest Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH på uppdrag av den tyska fonden Patrizia Euro City Residential Fund I.

Patrizia har ägt fastigheterna sedan slutet av 2008.

Catella var rådgivare till säljaren Patrizia.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror Rutger Arnhult om börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Klöverns vd Rutger Arnhult efter Q3-rapporten. Det här fokuserar mångmiljardären på de kommande kvartalen: "Vi ska ha respekt för att läget är fortsatt osäkert".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY