Image

Kiab köper i Uppsala

Transaktioner SA Properties säljer Heidenstams torg i Uppsala till Kiab Fastigheter, som därmed gör sitt första förvärv i Uppsala.
Publicerad den 19 Oktober 2015

Heidenstams torg är ett närcentrum i Löten i Uppsala. Största hyresgästerna är idag
Ica, Aleris och Nordic Wellness. När S.A Properties – som ägs av Serdar Aydin – förvärvade fastigheten hade den en vakansgrad om 50 procent. Sedan har fastigheten renoverats och vakanserna fyllts. Bland annat har man etablerat en vårdcentral, ett apotek och ett gym.

Torget – fastigheten Löten 9:3 – har en area om 12 100 kvadratmeter och en byggnadsarea om cirka 4 600 kvadratmeter.

Nordier initierade affären i början av året och fastigheten väckte ett stort intresse
bland ett antal aktörer. Köpare blev familjebolaget Kiab Fastigheter och förvärvet
innebär nu att Kiab kommer in på Uppsalamarknaden. Köparen har avsikt att fortsätta förvalta fastigheten samt utreda en eventuell förädling mot bostäder.

Nordier agerade rådgivare till säljaren, Falkenborn Advokatbyrå agerade legal
rådgivare till säljaren och Skierfe Advokatfirma agerade legal rådgivare till köparen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY