Image

Kävlinge kommun köper Festival Parks

Transaktioner Kävlinge kommun har köpt fastigheten ”Festival Parks”, omfattande 100 000 kvadratmeter mark intill handelsplatsen i norra delen av Marbäcksområdet.
Publicerad den 18 Oktober 2012

Marken är planlagd för industri och handel, dock inte för livsmedelshandel.

– Köpet innebär att kommunen har större markberedskap för utveckling av handel i anslutning till det redan väletablerade handelsområdet, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge.

– Vår ambition är också att det ska innebära att utvecklingstakten för hela området ökar.

Kommunen antog i slutet av förra året en detaljplan som medger verksamhetsutveckling i den södra delen av Marbäcksområdet, utmed Köpingevägen.

– Det nu aktuella köpet innebär ingen förändring i hanteringen och processen av södra Marbäcksområdet, men det nyförvärvade området ger möjligheter för ett större inslag av handel, säger Fredric Palm strategisk planeringschef.

Kommunen har tidigare ägt fastigheten men sålde den 1999 till Festival Parks som skulle utveckla området enligt ett eget koncept med bland annat upplevelsecenter, outletbutiker och biograf.

Etableringen och byggnationen kom aldrig igång och nu köper kommunen alltså tillbaka marken. Det slutgiltiga beslutet om köpet tas på kommunfullmäktige den 12 november 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige