Image
Godisfabriken.
Godisfabriken. Bild: K2A

K2A startar projekt Godisfabriken

Bygg/Arkitektur K2A har startat projekt Godisfabriken i Gävle. Projektet innebär nyproduktion av 123 hyresbostäder och ett LSS-boende med sex vårdbostäder och en total uthyrningsbar area uppgående till cirka 4 700 kvadratmeter.
Publicerad den 30 December 2019

K2A är först ut av de sju byggherrarna som kommer utveckla den nya stadsdelen Godisfabriken i Gävle där den före detta Läkerolfabriken är belägen. Totalt ska 750 nya bostäder byggas och kommersiella lokaler med bland annat en saluhall. Området blir bilfritt där hållbara transportalternativ uppmuntras.

K2A kommer att utveckla ett kvarter med 123 Svanenmärkta hyresbostäder byggda i trä. Färdigställande och inflyttning är beräknat till första halvåret 2021.
– Vi ser fram emot att vara den första byggherren som startar utvecklandet av den nya stadsdelen Godisfabriken. Vi ser projektet som en viktig del av vår långsiktiga strategi att erbjuda både hyresbostäder och studentbostäder i Gävle, kommenterar Johan Knaust, vd på K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige