Image
Godisfabriken.
Godisfabriken. Bild: K2A

K2A startar projekt Godisfabriken

Bygg/Arkitektur K2A har startat projekt Godisfabriken i Gävle. Projektet innebär nyproduktion av 123 hyresbostäder och ett LSS-boende med sex vårdbostäder och en total uthyrningsbar area uppgående till cirka 4 700 kvadratmeter.
Publicerad den 30 December 2019

K2A är först ut av de sju byggherrarna som kommer utveckla den nya stadsdelen Godisfabriken i Gävle där den före detta Läkerolfabriken är belägen. Totalt ska 750 nya bostäder byggas och kommersiella lokaler med bland annat en saluhall. Området blir bilfritt där hållbara transportalternativ uppmuntras.

K2A kommer att utveckla ett kvarter med 123 Svanenmärkta hyresbostäder byggda i trä. Färdigställande och inflyttning är beräknat till första halvåret 2021.
– Vi ser fram emot att vara den första byggherren som startar utvecklandet av den nya stadsdelen Godisfabriken. Vi ser projektet som en viktig del av vår långsiktiga strategi att erbjuda både hyresbostäder och studentbostäder i Gävle, kommenterar Johan Knaust, vd på K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY