Image
Projektet Förrådet i Sundsvall.
Projektet Förrådet i Sundsvall. Bild: K2A

K2A startar nyproduktion av studentbostäder och LSS-boende i Sundsvall

Bygg/Arkitektur K2A har startat projekt Förrådet i Sundsvall med nyproduktion av 231 studentbostäder och LSS-boende med sex bostäder. Förrådet väntas miljöklassas enligt den högsta miljöklassificeringen och är således ytterligare ett steg i linje med K2A:s gröna strategi. Projektet, som omfattar sammanlagt tre huskroppar med total uthyrningsbar yta om cirka 5 300 kvadratmeter, ligger nära K2A:s övriga fastigheter för studentboenden; förvaltningsfastigheten Grönborg samt projektfastigheten Åkroken.
Publicerad den 15 September 2020

Byggnaderna uppförs med trästomme och kommer att miljöcertifieras med Svanen. De bedöms därtill bli klassificerade som "Dark green", den högsta miljöklassificering enligt Ciceros metodik som även ligger till grund för klassningen av K2As ramverk för gröna aktier. Studentbostäderna kommer att bli välutrustade och yteffektiva med vardera ett rum med kök. Färdigställande och inflyttning är beräknat till första kvartalet 2022.
– Vi ser fram emot detta energieffektiva och Svanenmärkta projekt i Sundsvall som vi bedömer kommer att uppnå Ciceros högsta miljöklassificering. Studentbostäderna kommer att vara yteffektiva ettor med eget kök inklusive diskmaskin samt badrum med tvättmaskin. Bostädernas höga standard i kombination med en rimlig hyra i ett attraktivt läge nära Mittuniversitetet tror vi kommer tas emot väl av studenterna. Efter färdigställande av Förrådet och Åkroken kommer K2A att kunna erbjuda närmare 500 studentbostäder i Sundsvall, kommenterar Johan Knaust, vd på K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige