Image
Peter Strands SLP säljer till K-Fastigheter.
Peter Strands SLP säljer till K-Fastigheter. Bild: SLP

K-Fastigheter köper utvecklingsfastigheter i Malmö

Transaktioner K-Fast Holding AB har ingått avtal med Swedish Logistic Property om förvärv av två fastigheter i Malmö kommun. K-Fastigheter avser att utveckla detaljplan som möjliggör byggnation av totalt cirka 150 lägenheter.
Publicerad den 29 Januari 2021

K-Fastigheter har ingått avtal om förvärv av fastigheterna Malmö Kvarnhög 19 och Malmö Skjutsstallslyckan 21. Underliggande totalt fastighetsvärde uppgår till 38,5 miljoner kronor och förväntad bruttoarea (BTA) uppgår till 4 300 respektive 8 500 kvadratmeter.

– Fastigheterna finns i två attraktiva områden i Malmö, där vi ser goda möjligheter att bidra med bra boende som passar respektive plats, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

– Arbetet med detaljplanen startar omgående. Kvarnhög 19 ligger i stadsdelen Husie som kännetecknas av närhet till friluftsområden och olika sportaktiviteter. Här passar våra Låghus bra och vi bedömer att kunna bygga 50 lägenheter. Den andra fastigheten är belägen i stadsdelen Kirseberg, där det finns närhet till stadens alla aktiviteter. Här räknar vi med cirka 100 lamellhuslägenheter.

Idag bedrivs viss kommersiell verksamhet på båda tomter, vilka bidrar med intäkter under perioden detaljplaneprocessen pågår. Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och transaktionen finansieras genom befintlig kassa. K-Fastigheter tillträder samtliga aktier den 1 mars 2021.

SLP köpte de aktuella fastigheterna som en del av den portfölj SLP förvärvade från Norama i december 2020. SLP planerade redan i samband med portföljförvärvet för en avyttring av de aktuella fastigheterna.

– De aktuella fastigheterna är belägna i stadsnära läge på adresser som vi inte ser som långsiktiga lager- och logistiklägen. Vi är därför glada över att ytterligare kunna renodla vår fastighetsportfölj och i enlighet med vår strategi istället kunna fokusera på fortsatt snabb tillväxt inom de geografiska lägen vi långsiktigt tror på, säger Peter Strand, vd i SLP.

Överlåtelsen ger en positiv resultateffekt för SLP.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige