Image

JSB bygger Trygga Boendet i Älmhult

Bostäder JSB bygger Trygga Boendet åt Älmhultsbostäder i ett helt nytt bostadsområde i Älmhult. Totalt handlar det om 64 hyreslägenheter.
Publicerad den 2 Februari 2016

– Älmhults expansion ställer krav på en snabb upphandlings- och byggprocess. Med Trygga Boendet kan vi möta de kraven, säger André Saxbo, projektledare på JSB.

I nära anslutning till handelsområdet och Ikea-varuhuset byggs det nya bostadsområdet Hagabo. Här bygger JSB totalt 64 två- och trerumslägenheter i fyra fyravåningshus. Inflyttning kommer att ske i två etapper fram till våren 2017.

Trygga Boendet förenklar hela byggprocessen. Det gör det möjligt att erbjuda slutresultat med hög standard och god tillgänglighet till lägre kostnad. Bostäderna får bland annat helkaklade badrum, klinkers och parkettgolv, hiss och generösa balkonger.

– Konceptet ger i slutänden lägre hyresnivåer för de boende. Det är glädjande att allt fler beställare upptäcker fördelarna med Trygga Boendet. För varje projekt vi slutför blir vi bättre och processen trimmas. Till våren slutbesiktigar vi vår 1000:e lägenhet, säger André Saxbo.

Med Trygga Boendet stod JSB år 2011 som vinnare i SABO:s tävling om nya tidens flerbostadshus. Sedan dess har JSB byggt och levererat över 700 lägenheter. Cirka 2 000 lägenheter är just nu i olika faser, från Trelleborg i söder till Umeå i norr.

John Svensson Byggnadsfirma AB (JSB) med huvudkontor i Karlshamn verkar framförallt i södra Sverige inom entreprenader, byggservice och projektutveckling i egen regi. Företaget har cirka 250 anställda och en årsomsättning om cirka 1 300 miljoner kronor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige