Image
Bild: Istock

John Mattson puttar in 60 miljoner i nytt samarbete

Bolag Fastighetsbolaget John Mattson och energibolaget Stockholm Exergi har ingått avtal med målsättning om långsiktig fjärrvärmeleverans för John Mattsons fastighetsbestånd med den gemensamma målbilden om netto noll-produktion av fjärrvärme för Stockholmsregionen.
Publicerad den 11 Juli 2024

Partnerskapet innebär att John Mattson investerar i Stockholm Exergis omställning av fjärrvärmeproduktion över längre tid. Samtidigt säkerställer John Mattson försörjningen av kostnadseffektiv och hållbar fjärrvärme till sina fastigheter.

John Mattsons investering kommer bidra till Stockholm Exergis omställning av sin fjärrvärmeproduktion till nettonollutsläpp av koldioxid senast 2033. Först genom att fasa ut fossila bränslen och i slutändan genom koldioxidinfångning. Genom partnerskapet investerar John Mattson initialt 57 miljoner kronor i Stockholm Exergis fjärrvärmeproduktion. Initialt får en tredjedel av John Mattsons fastigheter tillgång till kostnadseffektiv och hållbar fjärrvärme. Totalt ger partnerskapet John Mattson möjlighet att ansluta upp till två tredjedelar av fastighetsbeståndet.
– Jag är mycket glad och stolt över partnerskapet med Stockholm Exergi. För John Mattson innebär avtalet att vi reducerar kostnaden för fjärrvärme och minskar vårt klimatavtryck genom kostnadseffektiv och hållbar fjärrvärmeuppvärmning till en stor del av våra fastigheter. Genom partnerskapet bidrar vi också till att ställa om energisystemet i Stockholm till nettonollutsläpp, kommenterar Per Nilsson, vd på John Mattson.

– Genom att fortsätta utveckla och investera i fjärrvärmetekniken kan vi gemensamt minska vår påverkan på miljön och säkerställa en stabil och hållbar energiförsörjning för framtiden. Med sitt långsiktiga engagemang för fjärrvärme och vårt energipartnerskap så har John Mattson nu ökat möjligheterna för att fortsatt bidra till en växande och klimatsmart energilösning, inte bara för sina egna fastigheter utan för hela Stockholm, säger Carl Lidholm, försäljningsdirektör på Stockholm Exergi.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige