Image

JM säljer äldreboenden

TRANSAKTIONER JM har sålt två särskilda boenden för äldre med sammanlagt 117 lägenheter. Köpare är KPA, som ingår i Folksamgruppen, respektive Diligentia. Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till 209 miljoner kronor.
Publicerad den 1 December 2009

Resultatet, som uppgår till 28 miljoner kronor, kommer att redovisas under det fjärde kvartalet 2009.

KPA köper Ymerplan, en fastighet för särskilt boende för äldre i Sigtuna, för 123 miljoner kronor. Fastigheten omfattar 5 400 kvadratmeter fördelat på 72 lägenheter. Köpet är ett led i förverkligandet av den investeringsstrategi som Folksamgruppen har fastlagt för direktägda fastigheter.

- Genom förvärvet och det långa kontrakt som tecknats med Sigtuna kommun möjliggörs en stabil avkastning för KPA:s pensionstagare. Stabil och långsiktig avkastning är en viktig förutsättning för både nuvarande och kommande förvärv. Folksamgruppens strategi är att göra fler förvärv de närmaste åren med hjälp av Gyllenforsen Fastigheter, säger Torbjörn Wiberg, vd för Gyllenforsen och ansvarig för Folksamgruppens direktägda fastigheter.

Dessutom köper Diligentia en fastighet i Nacka, också av JM, för 80 miljoner kronor.
Det handlar om Lillängen, ett särskilt boende för äldre i Nacka på 2 685 kvadratmeter fördelat 45 lägenheter.

- Den här fastighetstypen är intressant eftersom vi i framtiden ser ett ökat behov av äldreboende, i takt med att befolkningens snittålder stiger. Att vi väljer att förvärva i Nacka beror på att det är en attraktiv kommun ur många perspektiv och att vi dessutom redan idag har en bra förvaltningsorganisation på plats i området, säger Erik Sällström, Diligentias chef för transaktioner.

Leimdörfer har varit rådgivare åt JM i försäljningarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige