Image

Jernhusen köper vid Centralstationen

TRANSAKTIONER Jernhusen köper fastigheten Orgelpipan 6, mittemot Centralstation Stockholm, av Folksam ömsesidig livförsäkring. Köpet är en viktig pusselbit i utvecklingen av stationsområdet kring Centralstationen och Citybanan.
Publicerad den 26 Oktober 2009

Centralstationsområdet är en viktig entré till Stockholm, både för stockholmare och för besökare. Genom förvärvet möjliggörs en ny stationsentré till Citybanans Station City från Klarabergsgatan. Därmed kan Jernhusen skapa en bättre station med tydliga entréer och kortare bytestider för resenärerna.

Jernhusen avser också utveckla den kommersiella servicen och stationsmiljön på Station City och koppla den tydligare till Centralstationen. Sammantaget ger detta en mer funktionell och attraktiv stationslösning som bidrar till att fler reser kollektivt.

Jernhusen vill långsiktigt skapa en väl fungerande Centralstation, som erbjuder den service och det utbud som efterfrågas av resenärerna. Samtidigt är vi med och formar en attraktiv och hållbar stadsdel, Västra City, som på bästa sätt gynnar och gynnas av tillgången till bra kollektivtrafik. Förvärvet av Orgelpipan 6 stärker detta.

- Försäljningen av marken under World Trade Center tidigare i veckan är tillsammans med detta förvärv ett led i förverkligandet av Jernhusens långsiktiga utveckling av centralstationsområdet. Vårt mål är att bidra till ökad kollektivtrafik och vi kommer att kunna erbjuda ett utvecklat utbud av nya tjänster både i Centralstationen och i Station City, säger Per Berggren, vd i Jernhusen.

Förutom att fokusera på hur stationsfunktionerna kan förbättras, kommer Jernhusen att undersöka hur hela fastigheten kan utvecklas på bästa sätt.
Savills har varit rådgivare till Jernhusen i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige