Image

IPD tar över index och benchmarking

Bolag IPD har övertagit all index och benchmarkingverksamhet i Sverige från partnern SFI (Svenskt fastighetsindex ekonomisk förening).
Publicerad den 18 Maj 2012

Det ger IPD möjlighet att vidareutveckla sina tjänster i Sverige, som främst består av benchmarking och portföljanalys för fastighetsföretag. IPD har publicerat index för fastighetsmarknaden i Sverige sedan 15 år, vilket bidragit till att öka transparensen på den svenska fastighetsmarknaden.

Laurent Ternisien, koncernchef för IPD säger:
- Vi kommer att fortsätta verksamheten i Sverige som tidigare med Christina Gustafsson som vd. Ett resultat av förändringen är att vi får en närmare kundrelation och möjlighet att vidareutveckla tjänsterna på samma sätt som vi gör i andra länder. Vi planerar bland annat lansera nya tjänster kring hyresinformation för att öka branschens förståelse av risk och avkastning.

Claes Kjellander, ordförande i Svenskt fastighetsindex ekonomisk förening säger:
- Efter 15 års gott samarbete känner vi starkt förtroende för att IPD själva kan driva verksamheten framåt. Det är viktigt för hela fastighetsbranschen att IPD Svenskt Fastighetsindex och IPD Svenskt Bostadsindex vidareutvecklas med hög kvalitet och förbättrad täckning. Vi önskar IPD all lycka med det fortsatta utvecklingsarbetet med index och analystjänster till nytta för branschen.

FAKTA/
# IPD (Investment Property Databank) är en global aktör inom fastighetsanalys samt benchmarking av fastighetsavkastning och andra ekonomiska nyckeltal. IPD erbjuder tjänster för fastighetsinvesterare av olika slag. Företaget startades 1985 i Storbritannien och idag har IPD nio kontor med drygt 300 anställda och bedriver verksamhet i 32 länder.

# IPD Norden är ett dotterbolag till IPD som etablerades i Stockholm 2002. Företaget har tolv anställda och bedriver verksamhet i Sverige, Danmark och Norge. I IPD:s skandinaviska verksamhet deltar drygt 65 fastighetsföretag och fonder, varav hälften har fastighetsinnehav i Sverige.

# SFI (Svenskt Fastighetsindex ek. för.) bildades 1997 av tolv svenska fastighetsföretag för att gemensamt med IPD starta fastighetsindex med avkastningsmätning och benchmarking i Sverige. Den ekonomiska föreningens har numera tjugo medlemsföretag jämte tolv andra företag som deltar i IPD:s verksamhet i Sverige. Föreningen publicerar också en värderingshandledning för fastigheter i index, vilken blivit branschstandard och tillämpas i en mycket vidare krets av företag i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige