Image
Claes Kjellander rasar över tomträttsavgälderna i Stockholm.

Rasar mot tomträttsavgälden: "oetiskt och oskäligt"

Bostäder Mer än 2 000 bostadsrättsföreningar i Stockholm betalar årligen tomträttsavgälde till staden. Ett förslag om att sänka friköpspriset till 85 procent av marktaxeringsvärdet ligger på Exploateringsnämndens bord. Men det förslaget ger man inte mycket för i föreningen Tomträttsuppropret.
– Att erbjuda 15 procent rabatt på ett markvärde som vida överstiger vad som är möjligt för en bostadsrättsförening att betala blir som att "pinka i havet", säger Claes Kjellander, ordförande i föreningen Tomträttsupproret.


Ny ordförande för Fastighetsägarna Stockholm

Karriär Inger Olsson Blomberg från Olsson Fastigheter har valts till ny styrelseordförande för Fastighetsägarna Stockholm. Hon ersätter Claes Kjellander som varit ordförande sedan 2012.


Alvendal till Svefas styrelse

Bolag Årsstämman i Svefa Holding har utsett Kristina Alvendal till ny styrelseledamot.


Fastighetsägarna Stockholms vd slutar

Karriär Fastighetsägarna Stockholms vd Billy McCormac har meddelat styrelsen att han önskar sluta som vd. Han kommer att fortsätta i sin nuvarande roll till den 30 april 2018.


Ny ledamot i Fastighetsägarna Stockholms styrelse

Karriär Vid Fastighetsägarna Stockholms årsmöte den 18 maj valdes Mikael Eskils, vd på Wallfast, till ny ledamot i Fastighetsägarna Stockholms styrelse.


Fastighetsprofil blir ny styrelseordförande för NAI Svefa

Bolag NAI Svefa har hittat ersättaren för avgående styrelseordföranden Kia Orback.


Jansson lämnar Fastighetsägarna – ny vd utsedd

Karriär Efter 14 år som vd går Christer Jansson på Fastighetsägarna Stockholm i pension. Hans efterträdare tillträder i början av hösten.


Pelle Björklund in i styrelsen för Fastighetsägarna Stockholm

Bolag Svenska Bostäders vd Pelle Björklund har valts in i Fastighetsägarna Stockholms styrelse. Magdalena Bosson, vd för Familjebostäder är ny suppleant.


Byggpartner tar ny vd från Hufvudstaden

Karriär Byggpartner har rekryterat en ny vd. Han kommer närmast från en chefs-position på Hufvudstaden.


Byggpartner byter vd

Bolag Michael Larsson lämnar vd-posten på Byggpartner sedan han inte haft samma syn som styrelsen på hur verksamheten ska bedrivas.


Ny ordförande i Fastighetsägarna Stockholm

Bolag Fastighetsägarna Stockholm har valt en ny ordförande. Han har tidigare varit vd för Jones Lang Lasalle och vice vd för Vasakronan.


IPD tar över index och benchmarking

Bolag IPD har övertagit all index och benchmarkingverksamhet i Sverige från partnern SFI (Svenskt fastighetsindex ekonomisk förening).