Image
Instabee storsatsar på egna terminaler och nu står
flertalet nya redo.
Instabee storsatsar på egna terminaler och nu står flertalet nya redo. Bild: Instabee

Instabee storsatsar på egna terminaler

Bolag Instabee satsar på egna terminaler med hållbarhet i fokus och har inför Black Week färdigställt tre anläggningar. Terminalerna, belägna i Malmö, Göteborg och Södertälje, hanterar paket från både Budbee och Instabox. Det utökade antalet egna terminaler möjliggör effektiva och snabba leveranser med mindre miljöpåverkan. En fjärde terminal står klar inom kort och samtidigt påbörjas bygget av ytterligare en.
Publicerad den 21 November 2022

Nyligen stod det klar att att Budbee och Instabox slogs samman för att bilda Instabee, i syfte att fortsätta transformationen av e-handelsleveranser och utmana traditionella aktörer i Europa.

Under året har Budbee byggt fyra nya terminaler helt från grunden efter bolagets behov. Tre av dem har redan börjat användas, och en fjärde står klar inom kort. Terminalerna hanterar paket från både Budbees och Instabox kunder.

De nya terminalerna är följande:

I Göteborgsområdet, i Härryda, står en drygt 5000 kvm stor terminal färdig. Etableringen kommer sysselsätta omkring 400 personer på sikt.
I Södertälje, i Almnäs, har Budbee byggt en 5800 kvm stor terminal som förväntas sysselsätta omkring 400 personer och är utrustad med solpaneler. Terminalen i Södertälje, så väl som i Jönköping och Göteborg har byggts tillsammans med Evolv.
I Malmö har Budbee byggt en drygt 5000 kvm stor terminal, utrustad med laddstolpar och solpaneler, tillsammans med Castellum. Satsningen kommer på sikt sysselsätta omkring 500 personer.
I Vaggeryd utanför Jönköping har Budbee byggt en terminal utrustad med solpaneler, är 6700 kvm stor och etableringen förväntas sysselsätta drygt 200 personer när den har nått sin fulla kapacitet. Jönköpingsterminalen blir en central hubb för leveranser till samtliga marknader, men även en terminal för sista milens leverans i regionen. Terminalen är redo för sin första leverans inom kort.

– Detta är helmoderna anläggningar med avancerade sorteringsmaskiner som är direktintegrerade med alla optimeringssystem. Dessa etableringar gör att vi kommer kunna hantera hundratusentals fler paket dagligen och möjliggör att vi kan leverera effektivt och snabbt, med mindre miljöpåverkan, till fler, säger Pontus Håstlund, Nordic General Manager, Budbee.

Samtidigt har bygget av ytterligare en modern terminal påbörjats. I Pilängen i Örebro kommer en drygt 4 000 kvadratmeter stor terminal att stå klar i juni 2023.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige